Egy háziorvos nyílt levele a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvosigazgatójának

A következő nyílt levelet a szerző beleegyezésésvel, változtatás nélkül tesszük közzé:

No go Zóna Budapesten

/olyan városrészek, amelyeket a hatóságok nem, vagy nehezen képesek ellenőrzésük alatt tartani. Ezekben a társadalom írott vagy íratlan normái alig érvényesülnek/.

Nyílt válaszlevél a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvosigazgatójának Dr. Tamás Róbert orvos dandártábornok úrnak.

Nyílt levél a MOK-nak

Dr. Hontvári Lívia Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Aktív Reumatológiai Osztály osztályvezető főorvosa a követekező levelet küldte el a MOK Zala Megyei Szervezetének, továbbá a levelet az '1001 orvos hálapénz nékül' című csoportban közzé is tette. Levelét hozzájárulásásval, teljes egészében, változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Zala Megyei Szervezet, tisztelt országos zalai küldöttek!

EESZT – Kérdések és válaszok a csatlakozással kapcsolatban

A ProFix Kft képviseletében Horváth Barbarával beszélgettünk arról, hogy a gyakorlatban hogyan fog megvalósulni az EESZT használata a háziorvosok számára.

Richter Gedeon Nyrt - tervek és sikerek

A Richternek idén több projektje van preklinikai, illetve korai klinikai szakaszban, ezek az elhízás, a kognitív rendellenességek, valamint az autizmus kezelésére fókuszálnak  Tavaly kiváló teljesítményt értünk el, jelentős előrelépést tettünk mind a rövid, mind a hosszú távú stratégiai célkitűzéseink elérése felé.  A közelmúltban megvalósított, a nőgyógyászati szakértelmünkre és átfogó termékválasztékra építő földrajzi terjeszkedésünk számokkal is igazolta stratégiánk helyességét: a nyugat-európai, a latin-amerikai piacok és Kína is jelentős árbevételbővülést hozott. – nyilatkozta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Mentősök arról, miért egy örökkévalóság kiérniük

Létszámhiány, járműhiány, társadalmi problémák- együttesen azt okozzák, hogy egy örökkévalóság, mire kiér egy mentő. Látleletet az ország legnagyobb egészségügyi szervezetéről. A nagyságrendileg 250 mentőállomáson működő, nyolcezer munkatársat, azon belül öt-hat ezer vonuló mentőst foglalkoztató mentőszolgálat problémái ezidáig megoldatlanok maradtak. A szervezet irányítása sajnos soha nem volt sikersztori.

Díjazott orvosok párban a családban és a munkában

A L’Oreál Unesco díjas Farkas Klaudia és a Junior Príma díjat elnyert Maléth József orvosházaspár, a 8 hónapos Marci boldog szülei. Mindkét díjazott az SZTE Általános Orvostudományi Karhoz és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központhoz tartozó I. számú Belgyógyászati Klinikán dolgozik: egyikük gyógyítóként, a másikuk kutatóorvosként. A párra hulló díjeső után beszélgettünk.