Bálint-csoportok itthon és a világban - Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság VIII. Érdi Bálint-csoport Hétvégéje

Segítő szakmában dolgozol? Vannak nehéz eseteid? Gyere Érdre közénk, vegyél részt Bálint-csoportban! A szakmai segítség mellett a Bálint-csoportban átélheted a „nem vagy egyedül” élményét. A Bálint-csoport egyedülálló módszer a kiégés megelőzésére, kezelésére! 

Ma Magyarországon az egészségügyben, oktatásügyben, a mentálhigiéné, pszichológia, a szociális munka területein a szakemberek egyre inkább magukra maradnak nehézségeikkel, miközben egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük. A Bálint-csoportokban, melyek optimális esetben éveken át tartó, közösséget teremtő szakmai műhelyek​ké is válnak, megbeszélhetjük nehéz, megterhelő eseteinket​, jobban ráláthatunk saját működésünkre betegeinkkel, szakmai kapcsolatainkban, ezáltal szakmailag és személyiségünkben is fejlődhetünk. 

Ennek, a kiégés megelőzésében egyedülálló módszernek a megtapasztalására van lehetőség Hétvégénken. A Hétvégén lehetőség lesz megismerkedni a Bálint Pszichodráma ​módszerével, mely csoportot Görög Ilona, erdélyi kollégánk vezeti. Reményeink szerint meghívott Kelet-európai bálintos kollégákkal is ismerkedhetünk, megoszthatjuk tapasztalatainkat. 

Hagyományteremtő doktori ünnepség a Szegedi Tudományegyetemen

Először vették át közös ünnepségen oklevelüket a habilitált és a PhD fokozatot szerzett avatandó doktorok a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE Szenátusa 2017. január 13-án tartott ülésén 20 habilitált oktatót és 61 PhD-st ünnepeltek. A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2017. január 13-i, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében tartott hagyományteremtő doktori ünnepsége volt az első alkalom, hogy egyidejűleg adták át a habilitációs és a a PhD-fokozat megszerzését elismerő oklevelet az arra érdemes doktoroknak.